Over Dar al Hob

Dar al Hob biedt advies en praktische hulp aan moeders in nood. Onze belangrijkste focus is ongehuwde, zwangere vrouwen, een zeer verstoten groep. Wij bieden hen een veilige warme plek in de vorm van een moederopvang.

Don’t wait for others to bring the change. Be the change and bring the change.

Praktische hulp

Dar al Hob helpt de moeder naar een veilige geboorte en het officieel inschrijven van haar kind. Ons belangrijkste doel is om te voorkomen dat kinderen in de steek worden gelaten door de moeders. Wij hebben een kinderdagverblijf voor de baby’s en peuters zodat de moeders kunnen werken en zichzelf kunnen onderhouden. We helpen de moeders bij het vinden van een woning, het betalen van hun eerste huur en het starten van een nieuw leven samen met hun kinderen.

Hulp en ondersteuning

Dar al Hob biedt langdurige hulp aan de vrouwen en kinderen, bijvoorbeeld op medisch, administratief en juridisch gebied. We doen follow-ups, en we zijn hun steun en toeverlaat. Onze overtuiging is dat geen enkele vrouw of kind alleen gelaten mag worden.

Bewustzijn

Dar al Hob zet zich ook in om de situatie onder alleenstaande moeders en kinderen onder de aandacht te brengen. We willen het stigma rond dit probleem doorbreken; in gezinnen en in de Marokkaanse samenleving. Ons doel is dat de moeders en hun kinderen op alle niveaus als gelijken worden geaccepteerd. We verwelkomen uw donatie: ter ondersteuning van onze doelen en ter ondersteuning van onze moeders en kinderen.

Dar al Hob heeft een tehuis voor de vrouwen waar ze voor en na de bevalling kunnen wonen. De vrouwen komen meestal in de laatste maand van de zwangerschap. Na de bevalling mogen ze net zo lang blijven tot dat alles in balans is voor moeder en kind. In de vrouwenopvang krijgen de vrouwen economische, medische en psychologische hulp. Indien nodig kunnen ze ook hulp krijgen op administratief en juridisch vlak.

Het doel is om de moederopvang zoveel mogelijk te laten voelen als een thuis voor de vrouwen. Sinds ze gedwongen zijn hun families te verlaten, worden de andere zwangere vrouwen vaak hun nieuwe zekerheid en steun. Dar al Hob probeert en slaagt erin een veilige omgeving te creëren voor de vrouwen en hun baby’s. Na de bevalling worden de vrouwen voorbereid op een leven als alleenstaande ouders. Ook worden de vrouwen geïnformeerd over hun basisrechten.

Ook is er praktische hulp aanwezig. Sommige vrouwen kunnen baat hebben bij onderwijs dat hen voorbereidt op werk. De moeders krijgen allemaal hulp bij het zoeken naar werk en een appartement. Ze kunnen alleen of samen met andere alleenstaande moeders een kamer huren – kosten en verantwoordelijkheid delen. Het stelt de vrouwen in staat zichzelf en hun kinderen te onderhouden. Dar al Hob zorgt ervoor dat de werkgelegenheid serieus is. En tijdens het werk kunnen de moeders hun kinderen achterlaten in het kinderdagverblijf van Dar al Hob.