Over Stichting Be The Change

In Marokko worden alleenstaande moeders met kinderen vaak niet gesteund. In het bestrijden van dit onrecht is de visie van Dar al Hob om de moeders en hun kinderen een toekomst te geven door ze te helpen bij huisvesting, een fijne baan, en hen te steunen daar waar nodig is. Wij zijn ervan overtuigd dat deze hulp bijdraagt aan positieve veranderingen in Marokko. Tevens zullen er hierdoor minder weeskinderen komen doordat wij de moeders helpen. Daar waar een alleenstaande moeder vaak uit angst om verstoten te worden, afstand doet van haar pasgeboren baby omdat zij geen andere uitweg ziet, bieden wij hen de veiligheid om samen met haar kindje een liefdevol leven op te bouwen.

Wat doet Stichting Be The Change?

Vanuit Nederland ondersteunt Stichting Be The Change het werk van Dar al Hob, een stichting waar alleenstaande moeders met kinderen in Marokko op straat zwerven. Dar al Hob bied hen onderdak en kansen voor de toekomst.

Wat wij beogen, is deze moeders en kinderen te helpen zodat zij in de toekomst een grotere kans maken in de maatschappij en een eigen inkomen kunnen genereren, en dus onafhankelijk zijn.

Stichting Dar al Hob is geheel afhankelijk van donaties. Voor de continuering van Dar al Hob hebben wij jullie steun keihard nodig. Dankjewel.

Hoe werkt Stichting Be The Change hieraan mee?

Wat is de doelstelling van Stichting Be The Change?

De kernprincipes en doelen van stichting Be The Change zijn het inzamelen van spullen en gelden voor Dar al Hob, een stichting voor kansarme moeders in Marrakech (Marokko).

Deze stichting zorgt voor het opvangen en begeleiden van kansarme moeders en hun kindjes. Dit doen wij door de moeders en kinderen onderdak, eten, opvoeding, huisvesting, het helpen aan een baan en onderwijs te bieden. Daarnaast helpt stichting Be The Change mee bij het begeleiden en opzetten van activiteiten in Nederland t.b.v. het werven van sponsoren.